Další skvělý zdravý recept na pizzu. Tentokrát si vyzkoušíme květákovou pizzu.
Jelikož pizzy není nikdy dost a náš článek o cuketové pizze se Vám líbil, vyzkoušeli jsme pro Vás další ze zdravých zeleninových pizz, které můžete konzumovat bez výčitek. Tentokrát bude základem květák.
Těsto není tak kompaktní a pevné jako klasická pizza a trochu hůře se s ním manipuluje, ale výsledek stojí za to. Co tedy budeme potřebovat.
Těsto:
- 1 menší květák
- 1 lžička soli
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- 40 g strouhaného parmezánu
- 1 lžička olivového oleje
Obloha:
- rajčatový základ
- italské bylinky
- šunka, parmská šunka, sýr, zelenina, olivy…dle Vaši chuti
Květák si rozdělíme na malé růžičky a lehce povaříme. Stačí dvě minuty ve vařící vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Květák rozmačkáme vidličkou nebo vložíme do mixéru a rozmixujeme. Smícháme se zbylými ingrediencemi na těsto.
Z těsta vytvarujeme menší placky na plechu vyloženém pečícím papírem. Měly by být asi tak 1cm vysoké. Troubu si rozehřejeme na 180°C a pečeme přibližně 20 minut. Poté předpečené korpusy potřeme rajčatovým základem a vším, co máme na pizze rádi. Dáme zapéct na cca 10 minut. Tak ať Vám chutná :-)
Nakupte nad 2000 Kč a získáte dopravu zdarma
Expedice v týž den při objednání do 11 hodin
Získejte věrnostní slevy pravidelným nakupováním